Om oss

0608ih
Foto: Magnus Hartman

Klubben grundades 1981 av Ulf Linde och Urban Aldenklint. Den har utvecklats till Sveriges största aikidoklubb och bedriver verksamhet för alla åldrar från tre år och uppåt. Klubben har träning sju dagar i veckan. För sin verksamhet med strokepatienter har klubben fått medial uppmärksamhet, även sjukvården har visat intresse. Vi har vår huvudverksamhet i egna lokaler på Tavastgatan 26B, Södermalm.

Iyasaka Aikidoklubb är en ideell förening, ansluten till Svenska Aikidoförbundet och Riksidrottsförbundet. Graderingsverksamheten är godkänd av Svenska Aikidoförbundet, Internationella Aikidofederationen, samt Aikikai Hombu Dojo.

Flera av klubbens medlemmar är och har varit engagerade i förbundsarbete.

Vi har Kobayashi-Sensei som främsta inspirationskälla, men har ett nära samarbete även med andra lärare runt om i världen.

Flera av de 20-tal instruktörerna på klubben är högt graderade aikidokas. Några av dem undervisar på andra ställen i Sverige och även internationellt.

2010 fick Urban Aldenklint Kampsportsgalans pris som Årets Ledare. 2017 fick klubben pris som Årets Klubb.

För att öka tryggheten för våra barn, ungdomar, föräldrar och ledare begär vi registerutdrag ur polisens belastningsregister på samtliga funktionärer.

Information bl a om hur klubben styrs finns under internt.