Barnträning

barnträning1

Vi lägger stor vikt vid barnträningen och vill därför berätta mer om denna del av vår verksamhet.
Vi följer normal budoetikett och hälsar – gör rei – i början och slutet av varje pass för att koncentrera oss och samla oss.
Under aikidoträningen övar barnen sådant barn behöver t.ex koordinationsförmåga, balans och koncentration.

Ett aikidopass är aldrig en exakt kopia av ett annat, men grundläggande beståndsdelar är:
– uppvärmning i ring
– fall och koordinationsträning
– lekar
– teknikträning
– samarbetsträning

Teknikernas namn och hur man i detalj utför dem är inte så viktigt för de yngsta, men de lite äldre skall däremot lära sig både korrekt namn och utförande. Iyasakas barnträning har tillgång till all den erfarenhet som under mer än 40 år har ackumulerats i Kobayashi Dojo i Japan.

ubbebarBarn är fenomenala på att härma och detta faktum bygger hela träningen på:
instruktörer visar och alla försöker att göra likadant.

Det är önskvärt att barnen kommer i god tid till träningen och anmäler sig till instruktören i träningslokalen. Ofta går det också bra att leka en liten stund på mattan före passet. Föräldrar är välkomna att titta på träningen men det är viktigt att instruktören får leda gruppen på sitt sätt utan inlägg från ”läktaren”.

träning-2-500-hBarn i åldern 3-4 år graderar sig inte. Barn i åldern 5-9 år graderar sig en gång per år, de ska alltså träna två terminer innan det är dags för gradering. 10-12 åringarna graderar sig varje termin. Barngraderna sträcker sig från tolfte till sjunde Kyu.

Det kan vara bra om föräldrarna förbereder barnen – i synnerhet de yngsta – inför träningen. Aikidoträningen kräver också en viss koncentration och är därmed inte bara lek.

Om du har några frågor är du välkommen att vända dig till instruktören.

Vill du veta mer om träningstider och träningsavgifter är det bara att följa länkarna, eller använda meny knapparna.